miercuri, 2 mai 2012

Frumuseţe şi complexe


Mai toţi oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care arată. Unii îşi acceptă corpul aşa cum este, alţii încearcă să-l modifice folosind diferite metode. Cea mai raţională decizie ar fi un mod sănătos de viaţă şi multă mişcare, însă cere multă voinţă, efort.
Perioada în care complexele în legătură cu aspectul fizic coboară self esteem-ul fetelor pînă la pămînt este vîrsta de 15 – 17 ani. Mai mult de 90% din adolescente vor să  schimbe măcar ceva, mai ales greutatea. O pătrime dintre acestea sunt gata să apeleze şi la chirurgie estetică. Eu sunt de părere că numărul lor ar fi şi mai mare dacă preţul unei astfel de întervenţii ar fi mai puţin piperat.

Şi eu la rîndul meu nu sunt mulţumită de cîte ceva, cum ar fi nasul sau înălţimea, dar niciodată nu aş fi gata să-mi risc sănătatea pentru un moft. Apoi, nimeni nu garantează că rezultatul va fi mulţumitor. Iata şi cazul Donatellei Versace, care şi cu o avere impunătoare nu a obţinut un chip frumos:


Dar şi la general vorbind, rareori rezultatul este mulţumitor. Iar atunci cînd totuşi schimbarea este în bine (cum e cazul lui Megan Fox) bărbaţii o cred hot. Meh. Cum poate cineva admira falsitatea?

Impefecţiunea e frumoasă, fiecare are cîte ceva deosebit. Poate aluniţa pe care tu o urăşti este sexy pentru cineva? Mie personal, faţa perfectă nu mi se pare wow (faţă perfectă matematic, proporţional). E drăguţă, nimic mai mult.               
Femeile care se tem de îmbătrînire trebuie pur şi simplu să accepte schimbările naturale ce au loc în organism. Şi o doamnă de 40-50 ani este frumoasă, mai ales cînd zîmbeşte. Este o vîrstă deosebită, cînd sunt împlinite material, emoţional. Chair nu văd rostul bisturiului aici.

Un comentariu: