luni, 28 mai 2012

Intoleranţă

Ieri eram în faţa magazinului Gemeni, aşteptam o prietenă. Am observat un tip, care s-a oprit lîngă mine şi părea destul de liniştit, nimic din comportamentul lui nu mi s-a părut dubios. Apoi, a făcut un pas înainte şi a început a striga (vorbea rusa) despre cît de complexaţi, egoişti, înapoiaţi şi materialişti sunt moldovenii, că nu pot tolera comunitatea gay (după cîte am înţeles eu, însăşi el era homosexual). Paznicii din faţa magazinului arătau puţin speriaţi, oamenii ce treceau pe alături zîmbeau (nu înţeleg de ce). Sincer, nici eu nu ştiam cum să reacţionez.  Clar lucru, gestul său a fost exagerat şi mă gîndesc că nu era în toate minţile, dar sigur este şi ceva adevăr în spusele sale.                                                                   
Suntem complexaţi pentru că nu avem educaţie sexuală, iar cîtva ore de biologie stîrnesc rîsul tuturor, pînă şi unii profi se jenează să vorbească despre sex. Iar atunci cînd mamele ajung cu fete de 15 ani însărcinate se întreabă unde au greşit. Au greşit de la bun început, cînd spuneau că bebeluşii sunt găsiţi în varză, cînd astupau ochii propriilor copii la filme ce au scene cu săruturi.                                                                                                      
Suntem egoişti pentru că nu ne interesează nimeni şi nimic, relaţiile, prieteniile merg atît timp cît există folos personal. Şi dacă amicii mai vechi nu dau nici nu semn de viaţă, cu siguranţă totul le merge perfect.                                                                                                                                                                            
Suntem înapoiaţi pentru că ne temem  să vorbim cu o persoană care are SIDA sau mai ştiu eu ce boală. Frica asta nemotivată vine din lipsa de informare. Ironic este că nu ne temem să mergem la un salon de manichiură, fără să fim siguri că instrumentele au fost prealabil dezinfectate, însă evităm persoanele ce nu reprezintă absolut nici un pericol.                                                                                                                                                                             
Suntem materialişti pentru că nu avem nevoie de dragoste. Fetele nu mai spun „mă întîlnesc cu un bărbat frumos”, ele zic „ies cu unu cu Mercedes”. Chiar nu le mai interesează nimic înafară de bani? Atunci băieţilor le este foarte uşor – investesc într-un automobil şi anină  orice domnişoară.                                                                                                                                                                                                                                                                    
Suntem intoleranţi deoarece o persoană gay este privită ca un exstraterestru. Printre problemele homosexualilor se numără şi dificultatea cu care se pot angaja în cîmpul muncii, de parcă viaţa personală le influenţează cumva productivitatea. Prostie.Suntem sălbatici.
Şi acum mă conving, nu este ceva în neregulă cu acel tip, ci mai degrabă cu noi toţi. Nu vrem s-o recunoaştem şi rămînem aşa cum eram: încăpăţinaţi, cu nasul pe sus şi limitaţi.

 Imagine la temă:


3 comentarii:

  1. Un articol care desi nu imi place sa recunosc, insa ne caracterizeaza asa cum suntem noi: intoleranti si materialisti. Dar parte cu "Fetele nu mai spun „mă întîlnesc cu un bărbat frumos”, ele zic „ies cu unu cu Mercedes”." e pur si simplu perfecta, nici ca se putea spune mai bine cum sunt fetele in ziua de azi, ma rog nu toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar si foarte adevarat ca,de fapt problema e in general a tuturor oamenilor "normali" care nu au nicio scuza pentru comportamentul lor.

    RăspundețiȘtergere