luni, 7 mai 2012

Eurovision reviews (2)


 11. Estonia

Băiatul ăsta poate cînta. De la prima audiere a compoziţiei pielea mi s-a făcut de găină. Totul este atît de intens şi frumos. Singurul lucru care îmi displace este costumul, îmi aduce aminte de mirii de la nunţile moldoveneşti. Stofa asta strălucitoare arată ieftin, e prea mult chiar şi pentru un videoclip.

12. Finlanda

O altă piesă reuşită, deşi muzica liniştită nu e chiar genul meu. Mulţi participanţi au ales să nu cînte în engleză. Oarecum e bine, fiecare interpret îşi arată cultura propriei ţări, dar nu pot înţelege absolut nimic din versuri.


13. Franţa 

Nu e rău deloc, numai bun pentru aşa concurs. Sunt absolut sigură că va fi între primii 10. Mie personal nu îmi prea place timbrul vocii, în rest piesa e memorabilă.
  

14. Macedonia

Nu am rezistat să ascult pînă la sfîrşit.... vocea ei sună răguşit şi neplăcut, nici cîntecul nu este bun. Deşi majoritatea au părere bună, mie îmi pare că ea strigă toată piesa. 
 

15. Georgia

Este rău că au combinat prea multe motive într-o singură piesă. De asemenea vocea nu este nici pe aproape bună. Un plus este energia întregii prestaţii, dar ce folos. Dacă încă nu ai auzit-o nu-ţi pierde timpul făcînd-o.
 

16. Germania

Este unul dintre cei mai buni. În plus, arată bine. E o raritate pentru mine ca o piesă atît de liniştită  să nu mă lase dezamăgită. Foarte frumos. Videoclipul la fel este calitativ. Îmi place totul.
 

17. Grecia
Nimic original din partea Greciei, plictisitor. Cîntece de tipul ăsta sunt în fiecare an la Eurovision... Ei pur şi simplu au mers pe varianta sigură, uitînd de unicitate. 
 

18.  Ungaria
M-am îndrăgostit de melodia aceasta instantaneu. E perfectă, armonioasă, are tot ce trebuie. Este evident că a fost depusă multă muncă.
 

19.  Islanda

Wow, cîtă emoţie. Deşi are puţine vizualizări, mi-a plăcut întreaga compoziţie. Vocile lor se combină atît de frumos împreună, magic.
 

20. Irlanda 

Mi-au displăcut şi înainte, şi acum. Sunt pur şi simplu enervanţi. Unul era de ajuns să-mi provoace rîsul, nemaivorbind de doi. Părul lor ridicol îmi aduce aminte de iarbă în vazon. Cîntecul nu este atît de rău, poate vor avea un loc bun.


21. Israel

Sunetul de la început de video îmi aduce aminte de serile frumoase petrecute la ţară:).  Vocea lui îmi aduce aminte puţin de Arctic Monkeys, numai că într-o variantă rea, parodiată.  


Asta este totul pentru azi. La general vorbind, cîntecele din acest post îmi plac mai mult de cît în primul... Dar încă nu am auzit nimic senzaţional.

2 comentarii: