miercuri, 14 martie 2012

Noi ne construim propria realitate


Fiecare acţiune pe care o facem influenţeză într-un anumit mod viitorul. Datorită deciziilor luate şi alegerilor făcute, cît de simple nu ar părea ele, acesta se află în continuă schimbare, este uşor de modelat şi ne creează realitatea în care trăim (ceva de tipul “The butterfly effect”).

by Norman Duenas
Privind trecutul, îmi dau seama că aflîndu-mă în locul potrivit la timpul potrivit am obţinut prieteni, cunoştinţe, amintiri. Totul putea să evolueze diferit, spre exemplu, dacă nu ieşeam la o anumită oră sau rămîneam acasă.

Nu cred că ar exista o anumită soartă, ceva inevitabil, care numaidecît ar trebui să se producă, cît de mult nu ai ocoli-o. Sunt sigură, ceea ce am în prezent este rezultatul a zeci de opţiuni pe care le-am avut şi libertatea de a hotărî singură ce este mai bine pentru mine.

Cînd aud pe cineva spunînd “aşa a trebuit să se întîmple”, pot adăuga doar că probabil acestei persoane nu îi pasă de viaţa sa, se lasă dus de val şi nu conştientizează că în mîinile sale se află puterea de a schimba tot, chiar începînd cu acest moment.

Vrei să ai note mai bune? Învaţă! Nu mîine, acum, citeşte, fă notiţe! Vrei să-ţi dezvolţi o anumită abilitate/talent? Fă-ţi timp în fiecare zi, jumătate de oră este de ajuns pentru rezultate remarcabile, de lungă durată. Ştiu că este greu, mai ales că internetul este atît de ispititor, dar timpul pierdut va lăsa ulterior doar dezamăgiri şi regrete (propria experienţă). 

Am libertatea de a face ce vreau, de a alege şi a trăi. Deşi este o mare răspundere şi uneori provoacă sentimentul de vinovăţie, totuşi mă simt atît de mare şi independentă. Curiozitatea, dorinţa de a vedea cum evoluează evenimentele mă incită. Asta este o parte din frumuseţea de a trăi.

6 comentarii:

  1. Excelent articol! Si eu cred ca viitorul depinde de noi , de felul cum gandim,actionam ,etc
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt in totul de acord cu tine..noi suntem cei care trebuie sa schimbam. Dar stau si ma intreb ce sa mai schimbi? Mai ai ce schimba? Cind totul in jurul nostru este dezastru cum ai spus si u..mai poti reface ..cand insu'si oamenii au stricat cu mana lor.. ! nu stiu..imi doresc din toata inima si astept de 23 de ani sa tot se schimbe ceva dar in zadar..traim intr-o tara ..unde ti si frica sa mai mergi pe strada...."Raman la vorba aia "OM TRAI SI OM VEDEA"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. niciodată nu e tîrziu să schimbi ceva. trebuie s-o vrei mult.

      Ștergere