sâmbătă, 8 septembrie 2012

Oh, naivitatea

Textul de mai jos este doar părerea mea, bazată pe experienţe proprii. Nu mă deranjează dacă nu vei fi de acord, voi accepta şi alte opinii,  pe care, de altfel, le aştept în comentarii.

Nu înţeleg deloc fetele care sunt părăsite şi continuă să spere că foştii se vor întoarce, căzîndu-le în genunchi. Sau cele care flirtează cu cineva şi visează la cereri în căsătorie. Să fim serioşi. Oare căsătoria este scopul vieţii unei femei? Fiecare are priorităţile aranjate diferit. La noi este unanim acceptat ca o femeie de 30 de ani să treacă drept ratată dacă nu îşi are întemeiată propria familie. Poate voi fi puţin rea, un fel de terapie-şoc, dar vreau să deschid ochii multor reprezentante ale sexului feminin.

S-o iau de la început. Băieţii sunt diferiţi. Pentru unii puţin flirt, (ok, poate nu chiar puţin) face parte din rutina zilnică, pentru alţii e greu să spună un simplu "salut". Iată de ce astfel de mărunţişuri nu merită atitudine serioasă de la început. Poate a pus un pariu cu băieţii, poate vrea să vadă ce tip de fată eşti, poate a pus ochii pe altcineva. În cel mai bun caz este un timid, dar optimismul în exces din partea noastră tot nu e sănătos. Eu pur şi simplu mă bucur de atenţie, nimic mai mult.

Cît ţine despre relaţii, nu există niciodată nici un fel de garanţie. Se despart şi oameni care trăiesc cîte 20, 30 ani împreună. Iar fetele care spun "Cum a putut? Am fost împreună jumătate de an!" par ridicole. Se mai întîmplă, oamenii nu se potrivesc. Mai bine o durere scurtă, provocată de despărţire, de cît una chinuitoare, cauzată de o relaţie moartă.

Şi ultimul lucru despre care vreau să vorbesc, căsătoriile. Siropoase, dulci la început şi un calvar în final (înainte: love birds; pe urmă: angry birds). De parcă oamenii ar deveni proprietatea privată a fiecăruia şi nu mai au viaţă separată. Să fiu complet sinceră, nu am vazut perechi căsătorite fericite. Dar la noi în general feţe fericite nu prea vezi,  facem din depresie boală naţională. Deja mă abat de la subiect, îmi ajunge pe azi.

Concluzie: Probabil va suna a clişeu, dar gîndeşte nu cu inima, ci cu capul. Be smart. De prea multe ori am văzut fete plîngînd după băieţi. Mă gîndeam că postarea mea poate schimba ceva. Nu pun imagini, e greu să găsesc una care reprezintă tot ce am scris.


PS: nu învinuiesc băieţii de vreo crimă, şi fetele pot fi rele. Dacă includeam şi asta probabil scriam un roman. Dar ştiu că articolele lungi rămîn necitite, aşa că mă opresc aici.


Vin cu următorul post degrabă!

20 de comentarii:

  1. Ma crezi sau nu, sunt de parere ca trebuie sa fii in cauza ca sa intelegi fetele care se asteapta ca fostul sa se intoarca. Nu il astept sa vina sa se roage de mine, pur si simplu il vreau ca inainte.
    Poate sunt eu nebuna, dar am o slabiciune, si el intra la slabiciuni.
    Femeile nemaritate la 30 de ani sunt esuate, cel putin asa cred.
    Cand ai spus ca un cuplu nu se potriveste, da, asta e un bun motiv de a te desparti de cineva, lipsa de incredere si infidelitatea, minciunile, si multe altele. Dar sunt dati cand o simpla tampenie te desparte de o persoana pe care o iubeste, si asta nu e de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil suntem diferite, eu mai calculată şi raţională. Din acest motiv părerile noastre nu coincid.

      Ștergere
  2. Nicoleta am scris si eu odata cam acelashi gind, sunt intr-un gind cu tine...
    Fetele mereu spera, insa daca sincer nici nu stiu saracele ce...
    si mai pot spune ca astfel de fete nu se stimeaza pe ele...
    sunt si baieti de acest gen (adika care sufera din urma fetei), insa astea-s sentimente pina la urma si la fiecare e diferit!
    Iti vreau binele!
    Zimbete tie,
    Liuba
    xxx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. îmi pare bine că gîndim la fel! cred că totul depinde de experienţele personale. pur şi simplu alte fete încă nu au ajuns la aceste concluzii.

      Ștergere
  3. in rindurile ce am citit am gasit ceva asemenator cu ceea ce gindesc eu, unele mi se par farte corecte, altele nu chiar, dar opiniile sunt diverse-e normal. Vreau sa fac doar o mica observatie, am sesizat un fel de narcisism in aceste rinduri, si pare ca nu vorbesti ca o persoana ce a trait ceea ce scrie, ci ca o entitate ce se considera un observator rece a evenimetelor din jur si care se crede ca se afla in gradul de a judeca persoanele care dupa parerea sa-gresesc. Vreau sa te avertizez ca daca e asa, trebuie sa-ti schimbi atitudinea caci se va termina cu isolarea sociala. Poate e doar impesia mea ^_^
    toate cele bune...

    RăspundețiȘtergere
  4. "Să fiu complet sinceră, nu am vazut perechi căsătorite fericite." - putine ai vazut...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai rar imi face placere sa citesc un post intreg !

    Sunt de acord 100% cu privire la fete, dar sa spun despre noi baietii, poate nu parem, dar ne pare rau mai tarziu, si cand se face mai tarziu fetele deja nu ne mai baga in seama si fiecare isi vede de viata lui, cam in asta consta ecuatia.

    Tragic/comic, oamenii se gasesc foarte greu in zilele noastre, nu ne mai sincronizam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant articolul. Multumim foarte mult !

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuză-mă...Îmi permiți să te întreb câți ani ai? Exact așa gândeam eu pe la 15-16. Parțial ai dreptate. Noi fetele ne aprindem repede și debordăm absurd de optimism. Penibil! Pe de altă parte nu poți oferi un caracter patibular dorinței de a transforma optimismul într-o realitate personală. Eu nu aștept nimic de la bărbați. Ei vin și pleacă. Mi-au lăsat sufletul inum la dorință și durere. Prefer să sărut buzele umede ale cerului căci el e dorul meu. Există cupluri fericite după căsătorie. Vorbesc din experiență proprie: părinții mei! Se iubesc enorm și avem o familie extraordinară! Eu gândesc cu mintea căci inimă nu mai am. Dacă aș avea, dacă ar fi cineva care să mi-o învie și s-o mântuiască, atunci cu siguranță aș folosi-o. Viața e prea scurtă și frumoasă în mărunțișurile ei candide ca să ai timp să fii excesiv de rațional. Iubește! Visează! Zâmbește! Lost time is never found! Carpe diem! Viva la momento! Dacă te înfruntă timpul, cu timpul să te lupți pentru iubire și viață! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. "Mai bine o durere scurtă, provocată de despărţire, decît una chinuitoare, cauzată de o relaţie moartă." - Foarte bine spus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar acum am gasit acest blog si vreau sa las un comentariu.
    Sunt perfect de acord cu tine.
    Dar eu cred ca exista si dragostea pura,fericita,cu impliniri si minunata.
    te iubesc! :*
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  10. Am inceput sa te urmaresc! Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    si daca ai placere sa ma urmaresti...
    :) O primavara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. da, sunt perechi si fericite...dar crede-ma sunt si persoane care se parasesc din prostie.. oamenii spera si viseaza ca se vor uni, deoarece asa e natura lor, si zi de zi auzi din gura lor " Sa speram.."

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-un fel sunt de acord, vdar nu pe deplin. Intr-adevar exista multe cazuri in care fetele exagereaza, dar de asemenea ulte din ele au un motiv in spatele acestui comportament si anume socul care apare in zilele care ureaza despartirii. Uneori chiar e greu, mai ales cand te implici emotional prea tare....

    RăspundețiȘtergere
  13. In mare sunt de acord cu ce zici, sunt probleme mai importante in viata asta ca o simpla despartire! Nu se merita sa faci tragedie din asta! Iar casatoria nu este decat un simplu contract, care se poate desface oricand (strict juridic cam asa este) :)) :*

    http://visiononfashion.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  14. Nicoleta, vezi foarte bine lucrurile, nu am de ce să te contrazic. Mă uit la părinții mei care trăiesc cu frică de Dumnezeu, apoi citesc articolul ăsta și realizez că fără Dumnezeu viața este o povară. E adevărat că în timp oricum se duce din iubăreala de început, dar dacă oamenii se roagă, sunt cuminți etc. vor conviețui mai departe liniștiți. Eu sunt de părere că aceste certuri sunt ispite peste care trebuie să trecem. Așa văd eu lucrurile, acum nu toți gândesc la fel!:)
    Să ai o seară frumoasă, Nicoleta! Mulțumim de articol!

    RăspundețiȘtergere