duminică, 3 iunie 2012

Singurătatea


Din cele mai vechi timpuri, oamenii au trăit în grupuri. De la triburile primitive (grupuri apărute probabil cu scopul de a supravieţui, pentru a se apăra de prădători), la societatea modernă din prezent, ne place să comunicăm, să facem schimb de idei, să avem pe cineva alături. Ne simţim în siguranţă, protejaţi şi liniştiţi.

Acest gînd s-a întipărit atît de adînc în minţile tuturor, încît a devenit practic inacceptabil ca cineva să-şi petreacă timpul în singurătate, chiar o perioadă relativ scurtă. O astfel de persoană pare cel puţin stranie în ochii majorităţii, de parcă ar lăsa timpul să treacă fără rost.

377898_267583953290494_249034195145470_727473_1953689096_n_large
Nu zic, este imposibil ca specia noastră să meargă împotriva naturii şi să nege un proces îndelungat de evoluţie, proces ce arată clar – omul este o fiinţă socială, dar fiecare are nevoie de momente petrecute cu sine însuşi. În aşa mod, învingem frica de a rămîne faţă în faţă cu gîndurile noastre, ne cunoaştem mai bine, luăm decizii potrivite, creştem spiritual.

Sunt de părere că izolarea ocazională, cîteva ore de linişte după o zi grea, fară televizor (care face doar brainwashing), computer sau telefon este benefică. Cum să supravieţuieşti altfel într-o lume nebună, în care totul se întîmplă atît de repede şi trebuie să fii pregătit de orice eveniment neprevăzut? Avem nevoie de pauze, de un alint pentru suflet.

11 comentarii:

  1. Ai o viziune foarte interesanta, am citit cateva dintre articolele tale si imi plac. Succes cu ceea ce faci, te voi mai vizita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc mult, citeam şi eu blogul tău, m-a surprins plăcut "Poezia Minciunii", foarte frumos. Ţine-o tot aşa!

      Ștergere
    2. Da, am vazut ca ma urmaresti, multumesc.

      Ștergere
  2. Sunt intru totul de acord cu tine si subscriu la ceea ce a spus Tibi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos spus,mai mereu e bine sa avem parte si de o pauza ,o evadare si mai ales pentru suflet! Imi place mult blogul tau. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Joanne, Wilderness, Roxy, mulţumesc mult :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori e mai bine să fii singur, decât să fii cu cineva şi să te simţi singur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu tine!
    Insingurarea e mai periculoasa, caci alegi sa te rupi, dar singuratatea e necesara uneori chiar salvatoare.
    Iti multumesc pentru vizita!
    Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pătrăţel - perfecta dreptate;
    Melly - si tie la fel;
    Liuba - multumesc.

    RăspundețiȘtergere